27 Kasım 2014 Perşembe

Çiğ Börek

Malzemeler:

Hamur malzemeleri:


4 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
su

İç malzeme:

250 gram kıyma
1 orta boy soğan
tuz, karabiber
1/2 çay bardağı su

Yapılışı: Un, su, tuz ile kulak memesi kıvamında bir hamur yapıyoruz. İç malzemeyi hazırlayana kadar üzerini örtüp dinlendiriyoruz.

İçi için soğanı rendeliyoruz. Kıyma, tuz, karabiber ve suyu ilave ederek harcımızı hazırlıyoruz. Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıyoruz. Merdane ile incecik açıyoruz. Yarısına kıymalı harçtan sürüp öteki yarısını üzerine kapatıp kenarlarını açılmasın diye iyice bastırıyoruz.

Hazırladığımız börekleri kızartma tenceremize bol yağ koyarak arkalı önlü kızartıyoruz. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağlarını emdiriyoruz.

Sıcakken yanında da bol köpüklü ayranla servis ediyoruz. Afiyet olsun.



ÇİĞ BÖREK



















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler