4 Kasım 2014 Salı

Kekikli Patates

Kekikli Patates

Malzemeler:

4 adet büyük patates
2 çorba kaşığı kekik
tuz, kırmızı pul biber
4 parça alüminyum folyo

Yapılışı:

Patatesleri suyun altında iyice fırçalayın. Çatalla üzerlerine delikler açın. Bir tabakta kekik, tuz , kırmızı pul biberi karıştırın. Nemli patatesleri bu karışıma bulayın. Alüminyum folyolara sarın.
Düdüklü tencereye 1/2 lt su koyun. Sepetine patatesleri koyun. Kısık ateşte 30 dakika pişirin.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler