24 Kasım 2014 Pazartesi

Havuçlu Yoğurt Mezesi

Malzemeler:

4-5 havuç 
2-3 diş sarımsak
2-3 yemek kaşığı mayonez
süzme yoğurt
3 yemek kaşığı zeytinyağı
üzerine ceviz


Yapılışı: Havuçlar rendelenir, tavada suyunu çekene kadar karıştırılır. Suyunu çekince sıvıyağ eklenip havuçlar diriliğini kayedene kadar pişirilir. Soğumaya bırakılır. Ayrı bir kasede yoğurt, sarımsak, mayonez çırpılır havuçlarla birleştirilir. Servis tabağına alınır. Üzeri cevizle süslenir.

Afiyet olsun.

Hemen şipşak yapabileceğiniz bir meze türüdür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler