Malzemeler:
Yarım kg un
1 paket yaşmaya
100 gram margarin
2 adet yumurta ( birinin sarısı üzerine )
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı şeker
1/2 su bardağı ılık süt
İç Malzemesi:
2 su bardağı öğütülmüş ceviz
1 su bardağı şeker
1 su bardağı kuru üzüm
1 çay kaşığı tarçın
Yapılışı: Mayayı ılık süt içinde eritin. Diğer hamur malzemelerini ilave ederek yumuşak bir hamur yoğurun. Üzerini örterek mayalanmaya bırakın.
İç malzemeyi bir kasede karıştırın. Hamuru yumurta büyüklüğünde bezelere ayırın. Her birini merdane ile avuç içi kadar açın. İçine cevizli harçtan koyup rulo yapıp ay şekli verin. Çörekleri yağlanmış tepsiye koyup 30 dakika daha bekletin.
Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış fırında 200 derecede 20 dakika pişirin.
Afiyet olsun
Yarım kg un
1 paket yaşmaya
100 gram margarin
2 adet yumurta ( birinin sarısı üzerine )
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı şeker
1/2 su bardağı ılık süt
İç Malzemesi:
2 su bardağı öğütülmüş ceviz
1 su bardağı şeker
1 su bardağı kuru üzüm
1 çay kaşığı tarçın
Yapılışı: Mayayı ılık süt içinde eritin. Diğer hamur malzemelerini ilave ederek yumuşak bir hamur yoğurun. Üzerini örterek mayalanmaya bırakın.
İç malzemeyi bir kasede karıştırın. Hamuru yumurta büyüklüğünde bezelere ayırın. Her birini merdane ile avuç içi kadar açın. İçine cevizli harçtan koyup rulo yapıp ay şekli verin. Çörekleri yağlanmış tepsiye koyup 30 dakika daha bekletin.
Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış fırında 200 derecede 20 dakika pişirin.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler