12 Kasım 2014 Çarşamba

Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı

YEŞİL MERCİMEKLİ BULGUR PİLAVI

3/4 çay bardağı zeytinyağı
2 adet soğan
3 domates
3 sivri biber
1 yemek kaşığı salça
1 su bardağı pilavlık bulgur
1 su bardağı yeşil mercimek
2 su bardağı kaynamış su
Tuz

Yapılışı:

Yıkanmış mercimeklerin üzerini 2 parmak geçecek kadar su ile yarı pişmiş bir hale gelene kadar haşlayın. Soğanı zeytinyağı ile soteleyin. Domates ve biberleri ilave edip 5 dakika kavurun. Salçayı ekleyip 1-2 defa karıştırdıktan sonra yıkanmış ve suyu süzülmüş bulgur ile mercimeği ilave edin. Tekrar 1-2 defa karıştırıp 2 su bardağı kaynamış suyu döküp tuzu ilave edin. Pilav suyu çekene kadar pişirin. 10 dakika demlendikten sonra servis yapın.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler