17 Kasım 2014 Pazartesi

Palamut Pilaki

Malzemeler:

2 adet büyük boy palamut

1 soğan
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı zeytinyağı
2 su bardağı su
1 patates
2 havuç
2 domates
4 adet defne yaprağı
tuz

Yapılışı: Yıkayıp temizlediğiniz palamutları iri parçalara ayırın. Geniş bir tavada kıyılmış soğan ve sarımsakları zeytinyağında soteleyin. Soğanlar pembeleşince su ekleyin. İstediğiniz büyüklükte doğranmış patates ve havucu ekleyin. Defne yapraklarını da katın. Tuzunu ayarlayıp kapağı kapalı olarak 20 dakika pişirin.

Palamutları sebzelerin üzerine dizin. Doğranmış domatesleri ekleyip 20 dakika daha pişirin. 

Kolay ve pratik bir yemek.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler