Katmer Poğaça
Malzemeler: 1 su bardağı süt (ılık)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta ( akı içine, sarısı dışına )
1 paket hazır kurumaya
2 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı şeker
Aldığı kadar un
Aralarına sürmek için 75 gram yumuşamış tereyağı
İç Malzeme: Maydanozlu peynirli iç
Yapılışı: Hamur için öncelikle maya süt şekeri beraber eritin. Sırasıyla sıvı yağ, yumurta akı, tuz ve un ilavesi ile ele yapışmayam yumuşak bir hamur hazırlayın. Hamurun mayalanmasını beklemeden 8 eşit parçaya bölün. Her parçayı tabak büyüklüğünde açıp son kata gelene kadar aralarına tereyağı sürün. En üste sürmeyin. Fazla ezmeden 60-70 cm çapına gelene kadar açın. 12 eşit üçgen parçaya kesin. Geniş kenara peynirli iç malzemesi koyup sarın. Tepside 40 dakika kadar mayalandırın. Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derecede pişirin.
Afiyet olsun
Malzemeler: 1 su bardağı süt (ılık)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta ( akı içine, sarısı dışına )
1 paket hazır kurumaya
2 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı şeker
Aldığı kadar un
Aralarına sürmek için 75 gram yumuşamış tereyağı
İç Malzeme: Maydanozlu peynirli iç
Yapılışı: Hamur için öncelikle maya süt şekeri beraber eritin. Sırasıyla sıvı yağ, yumurta akı, tuz ve un ilavesi ile ele yapışmayam yumuşak bir hamur hazırlayın. Hamurun mayalanmasını beklemeden 8 eşit parçaya bölün. Her parçayı tabak büyüklüğünde açıp son kata gelene kadar aralarına tereyağı sürün. En üste sürmeyin. Fazla ezmeden 60-70 cm çapına gelene kadar açın. 12 eşit üçgen parçaya kesin. Geniş kenara peynirli iç malzemesi koyup sarın. Tepside 40 dakika kadar mayalandırın. Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derecede pişirin.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler