18 Kasım 2014 Salı

Baklava Yufkasında Cevizli Tarçınlı Rulo

 BAKLAVA YUFKASINDA CEVİZLİ TARÇINLI RULO






8 baklava yufkası
1 su bardağı tahin
8 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı dövülmüş ceviz




pudra şekeri

Yapılışı:

Baklava yufkasını tezgaha seriyoruz. Üzerine tahin sürüp toz şeker serpiyoruz. Üzerine 2. yufkayı seriyoruz. Dövülmüş ceviz serperek rulo yapıyoruz. Diğer yufkalara da aynı işlemi yapıyoruz. 

Hazırlanan ruloları 2 parmak genişliğinde keserek yağlı kağıt serili fırın tepsisine diziyoruz. 

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında Üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Soğuyunca servis tabağımıza alıp pudra şekeri ile süslüyoruz.

Çok pratik ve nefis bir tat. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler