11 Kasım 2014 Salı

Bulgur Çorbası

Malzemeler:

4 çorba kaşığı bulgur
1 soğan
1 diş sarımsak
3 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı salça
Sıvıyağ
kemiksuyu, tuz

Üzeri için:

1 çorba kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı pulbiber
2 çorba kaşığı kuru nane

Yapılışı:

Un ve sıvı yağ kavrulur. Üzerine salça ve soğuk su eklenip karıştırılır. Başka bir tencerede soğan, sarımsak ve bulguru az sıvı yağda soteleyin. Bu karışımı salçalı karışıma ekleyip sıcak kemik suyunu ilave edin. Tuzunu da ekleyip pişirin. Üzerine naneli pul biberli yağ hazırlayıp dökün.

Afiyet olsun.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler