AĞLAYAN PASTA
Malzemeler:
2 yumurta
1 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı kakao
1 çay bardağı sıvıyağ
1.5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay bardağı süt
ıslatmak için 1 su bardağı soğuk süt
1 paket krem şanti
1 paket çikolata sosu (tarifine göre hazırlanmış)
Yapılışı: 2 yumurta ve çekeri iyice çırpın. 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 çay bardağı süt, 3 yemek kaşığı kakao, 1.5 su bardağı un, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edip karıştırarak kek harcını hazırlayın. Yağlanmış kelepçeli kalıba kek harcını dökün. 170 derece fırında pişirin.
Fırından çıktıktan sonra kalıptan çıkarmadan üzerini soğuk sütle ıslatın. Soğuyunca üzerine 1 paket krem şantiyi tarifine göre hazırlayıp dökün. Kalıpla beraber buzdolabında 2-3 saat bekletin. Sonra kalıptan çıkarıp servis tabağına alın.
Çikolata sosunu tarifine göre hazırlayıp pastanın üzerine dökün. Üzerini istediğiniz şekilde süsleyin.
Bu güzel tarif için canım komşum Makbule Varol' a çok teşekkür ederim.
Afiyet olsun
Malzemeler:
2 yumurta
1 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı kakao
1 çay bardağı sıvıyağ
1.5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay bardağı süt
ıslatmak için 1 su bardağı soğuk süt
1 paket krem şanti
1 paket çikolata sosu (tarifine göre hazırlanmış)
Yapılışı: 2 yumurta ve çekeri iyice çırpın. 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 çay bardağı süt, 3 yemek kaşığı kakao, 1.5 su bardağı un, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edip karıştırarak kek harcını hazırlayın. Yağlanmış kelepçeli kalıba kek harcını dökün. 170 derece fırında pişirin.
Fırından çıktıktan sonra kalıptan çıkarmadan üzerini soğuk sütle ıslatın. Soğuyunca üzerine 1 paket krem şantiyi tarifine göre hazırlayıp dökün. Kalıpla beraber buzdolabında 2-3 saat bekletin. Sonra kalıptan çıkarıp servis tabağına alın.
Çikolata sosunu tarifine göre hazırlayıp pastanın üzerine dökün. Üzerini istediğiniz şekilde süsleyin.
Bu güzel tarif için canım komşum Makbule Varol' a çok teşekkür ederim.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler