12 Kasım 2014 Çarşamba

Şakşuka

ŞAKŞUKA



4 patlıcan
3 yeşil biber
1 kuru soğan
3 diş sarımsak
4 domates
1 tatlı kaşığı salça
1 çay bardağı su
tuz, kızartmak için sıvı yağ

Yapılışı:

Patlıcanlar küp doğranır tuzlu suda bekletilir. çıkarıp iyice sıkıldıktan sonra kızartılır. Soğan, biber ince doğranır sarımsakla beraber kavrulur. Salça ilave edilir. Sonra küp doğranmış domatesler, tuz ve istenilen baharatlar ilave edilir. 1 çay bardağı su ilavesi ile suyunu çekene kadar pişirilir. Patlıcanlarla karıştırılarak servis yapılır.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler