7 Kasım 2014 Cuma

Banyolu Börek

Malzemeler:


1/2 kalıp tuzsuz beyaz peynir
kırmızı biber, karabiber, kimyon, maydanoz
3 adet yufka
yarım paket margarin
1 yumurta sarısı
çörekotu

Yapılışı:

Peynir ve baharatlarla börek harcı hazırlanır. Yufkaların araları yağlanarak üst üste dizilir. Sigara böreği saracakmış gibi 16 parçaya kesilir. Geniş kenarına harçtan konup genişçe sarılır. Derin bir kaba soğuk su konur. Börekler bu suda 30 dakika bekletilir. kaptan çıkarılır, sıkılır. Yağlanmış fırın tepsisine dizilir. Üzerine yumurta sarısı ve çörek otu serpilir 180 derecede pişirilir.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler