Malzemeler:
3 su bardağı un
1 paket hazır intsant maya
1 yumurta (sarısı ayrılacak)
2 çorba kaşığı tereyağ
1 su bardağı ılık süt
1/2 çay bardağı zeytinyağ
tuz
Ben peynirli yaptım. Dileyen istediği iç malzemesini kullanabilir.
Yapılışı:
Mayamızı ılık sütle çözüyoruz. Unumuzu çukur bir kaba alıp ortasını çukur yaparak çözülmüş mayayı, yumurta beyazını, sıvı yağ ve erimiş tereyağını ve tuzu ilave ederek yumuşak bir hamur yoğuruyoruz. Gerekirse ılık su ilavesi yapabiliriz.
Yoğurduğumuz hamuru 40 dakika mayalanmaya bırakıyoruz. Yaklaşık limon büyüklüğünde bezelere ayırıyoruz. Her bir bezeyi elimizde yuvarlak açarak ortasına peynir koyup uçları yukarda toplayarak poğaça şekli veriyoruz. Tezgaha kat yeri alta gelecek şekilde koyuyoruz.
Orta noktasını kesmeyecek şekilde 8 kesit atıyoruz. Bu noktadan sonra kesitlerimize yaprak şekli vererek çiçek deseni oluşturuyoruz.
Üzerine yumurta sarısı ve çörek otu serperek 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
3 su bardağı un
1 paket hazır intsant maya
1 yumurta (sarısı ayrılacak)
2 çorba kaşığı tereyağ
1 su bardağı ılık süt
1/2 çay bardağı zeytinyağ
tuz
Ben peynirli yaptım. Dileyen istediği iç malzemesini kullanabilir.
Yapılışı:
Mayamızı ılık sütle çözüyoruz. Unumuzu çukur bir kaba alıp ortasını çukur yaparak çözülmüş mayayı, yumurta beyazını, sıvı yağ ve erimiş tereyağını ve tuzu ilave ederek yumuşak bir hamur yoğuruyoruz. Gerekirse ılık su ilavesi yapabiliriz.
Yoğurduğumuz hamuru 40 dakika mayalanmaya bırakıyoruz. Yaklaşık limon büyüklüğünde bezelere ayırıyoruz. Her bir bezeyi elimizde yuvarlak açarak ortasına peynir koyup uçları yukarda toplayarak poğaça şekli veriyoruz. Tezgaha kat yeri alta gelecek şekilde koyuyoruz.
Orta noktasını kesmeyecek şekilde 8 kesit atıyoruz. Bu noktadan sonra kesitlerimize yaprak şekli vererek çiçek deseni oluşturuyoruz.
Üzerine yumurta sarısı ve çörek otu serperek 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
ÇİÇEK POĞAÇA |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler