Malzemeler:
6 yufka
2 yumurta
1 soda
1/2 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı süt
1/2 su bardağı sıvı yağ
İstenilen iç malzemesi
Yapılışı: Yufka hariç diğer malzemeleri bir kapta çırpın. Yer bir yufkayı 8 parçaya bölün. Üzerine karışımdan sürün. Geniş tarafına iç malzemesi koyup gül gibi sarın. Buzlukta dondurun.
Pişireceğiniz zaman buzları çözülmeden üzerine yumurta sarısı sürün, çörek otu ve susam serperek 200 derecede pişirin.
Börekleri önceden hazırlayıp dipfrizinizde saklayabilirsiniz. Misafiriniz geleceği zaman çay demlenene kadar pişirebileceğiniz çok pratik bir ve lezzetli bir börek.
Afiyet olsun.
6 yufka
2 yumurta
1 soda
1/2 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı süt
1/2 su bardağı sıvı yağ
İstenilen iç malzemesi
Yapılışı: Yufka hariç diğer malzemeleri bir kapta çırpın. Yer bir yufkayı 8 parçaya bölün. Üzerine karışımdan sürün. Geniş tarafına iç malzemesi koyup gül gibi sarın. Buzlukta dondurun.
Pişireceğiniz zaman buzları çözülmeden üzerine yumurta sarısı sürün, çörek otu ve susam serperek 200 derecede pişirin.
Börekleri önceden hazırlayıp dipfrizinizde saklayabilirsiniz. Misafiriniz geleceği zaman çay demlenene kadar pişirebileceğiniz çok pratik bir ve lezzetli bir börek.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler