13 Kasım 2014 Perşembe

Sade Poğaça

 SADE POĞAÇA

1 paket yaşmaya
2 yumurta (birinin sarısı ayrılacak)
1 su bardağı ılık su


2 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı şeker
125 gram margarin
1/2 çay bardağı sıvıyağ
çörek otu
alabildiği kadar un

Yapılışı:

Mayayı ılık su ve şekerle eritin. Yumuşamış margarin, tuz, sıvı yağ, yumurtaları ve unu ilave edin. Kulak memesi kıvamında bir hamur yapın. 40 dakika kabarmaya bırakın. Kabaran hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Parçaları 10 dakika daha bekletin. Hamurların üzerlerini elinizle bastırarak yağlanmış tepsiye dizin. Tepside de mayalanması için 30 dakika bekletin. Üzerlerine yumurta sarısı ve çörek otu serperek 190 derece fırında 20 dakika (üzerleri kızarıncaya) kadar pişirin.

Afiyet olsun



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler