PATATESLİ ÇITIR BUZLUK BÖREĞİ
Malzemeler:
3 yufka
4 haşlanmış patates
3 yumurta (1'nin sarısı ayrılacak )
1.5 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
100 gr ufalanmş beyaz peynir
maydanoz, karabiber, pul biber
Yapılışı: Patatesleri haşlayıp rendeleyelim. içine süt, yumurtalar, sıvı yağ, beyaz peynir ve dier malzemeleri de katalım. Yumuşak kıvamda bir iç olsun. 1 yufkayı serelim. Üzerine patatesli harçtan sürelim. Üzerine 2. yufkayı ve 3. yufkayıda iç malzemesini koyarak içe kıvırıp rulo yapalım. Çok sıkmadan saralım. Ruloyu 3 eşit parçaya keselim. Biraz donması için buzluğa koyalım. 1 saat bekletelim. Çıkartıp bir parmak genişliğinde dilimleyelim ve yan yatırıp yağlanmış tepsiye dizelim. Yumurta sarısı sürüp 200 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirelim. Sıcak servis yapalım.
Afiyet olsun
Malzemeler:
3 yufka
4 haşlanmış patates
3 yumurta (1'nin sarısı ayrılacak )
1.5 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
100 gr ufalanmş beyaz peynir
maydanoz, karabiber, pul biber
Yapılışı: Patatesleri haşlayıp rendeleyelim. içine süt, yumurtalar, sıvı yağ, beyaz peynir ve dier malzemeleri de katalım. Yumuşak kıvamda bir iç olsun. 1 yufkayı serelim. Üzerine patatesli harçtan sürelim. Üzerine 2. yufkayı ve 3. yufkayıda iç malzemesini koyarak içe kıvırıp rulo yapalım. Çok sıkmadan saralım. Ruloyu 3 eşit parçaya keselim. Biraz donması için buzluğa koyalım. 1 saat bekletelim. Çıkartıp bir parmak genişliğinde dilimleyelim ve yan yatırıp yağlanmış tepsiye dizelim. Yumurta sarısı sürüp 200 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirelim. Sıcak servis yapalım.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler