10 Kasım 2014 Pazartesi

Bal Kabağı Tatlısı

KABAK TATLISI


Malzemeler:

1 kilo ayıklanmış dilimlenmiş kabak
1.5 bardak şeker
Üzerine:İsteğe göre ceviz, kaymak

Yapılışı:

Kabakları tenceremizin dibine diziyoruz. Üzerine şekerimizi döküp kısık ateşte ağzı kapalı pişiriyoruz. İyice yumuşayınca tenceremizin ağzını açıp 5 dakika orta harlı ateşte pişirip soğumaya bırakıyoruz. Bu aşamada 5 dakika kadar fırınlanabilir. Bu isteğe bağlı. Kabaklarımızı servis tabağına alıyoruz. Servise hazır

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler