KABAK TATLISI
Malzemeler:
1 kilo ayıklanmış dilimlenmiş kabak
1.5 bardak şeker
Üzerine:İsteğe göre ceviz, kaymak
Yapılışı:
Kabakları tenceremizin dibine diziyoruz. Üzerine şekerimizi döküp kısık ateşte ağzı kapalı pişiriyoruz. İyice yumuşayınca tenceremizin ağzını açıp 5 dakika orta harlı ateşte pişirip soğumaya bırakıyoruz. Bu aşamada 5 dakika kadar fırınlanabilir. Bu isteğe bağlı. Kabaklarımızı servis tabağına alıyoruz. Servise hazır
Afiyet olsun
Malzemeler:
1 kilo ayıklanmış dilimlenmiş kabak
1.5 bardak şeker
Üzerine:İsteğe göre ceviz, kaymak
Yapılışı:
Kabakları tenceremizin dibine diziyoruz. Üzerine şekerimizi döküp kısık ateşte ağzı kapalı pişiriyoruz. İyice yumuşayınca tenceremizin ağzını açıp 5 dakika orta harlı ateşte pişirip soğumaya bırakıyoruz. Bu aşamada 5 dakika kadar fırınlanabilir. Bu isteğe bağlı. Kabaklarımızı servis tabağına alıyoruz. Servise hazır
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler