Malzemeler
6 yufka
4 yumurta
2 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı su
İç malzeme:
peynir, maydanoz
Yapılışı: 4 yumurta, sıvı yağ, su ve sütten bir harç hazırlıyoruz. Yağlanmış tepsiye ilk yufkamızı seriyoruz. Kenarlarını dışarı sarkıtıyoruz. Üzerine harçtan gezdiriyoruz. 2. yufkayı ikiye bölerek buruşuk vaziyette ilkinin üzerine seriyoruz. Yine harçtan gezdiriyoruz. 3. yufkayı da aynı şekilde yapıyoruz. Harç koymadan peynirli malzemeyi koyuyoruz. Daha sonra son yufkaya gelene kadar yufka aralarına harçtan dökerek son yufkayı da üzerine kapatıyoruz. En alttaki yufkanın kenarlarını da üzerine kapatıyoruz. Böreğimizi tepside dilimleyip üzerine kalan sosu eşit olarak döküyoruz. 200 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun
6 yufka
4 yumurta
2 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı su
İç malzeme:
peynir, maydanoz
Yapılışı: 4 yumurta, sıvı yağ, su ve sütten bir harç hazırlıyoruz. Yağlanmış tepsiye ilk yufkamızı seriyoruz. Kenarlarını dışarı sarkıtıyoruz. Üzerine harçtan gezdiriyoruz. 2. yufkayı ikiye bölerek buruşuk vaziyette ilkinin üzerine seriyoruz. Yine harçtan gezdiriyoruz. 3. yufkayı da aynı şekilde yapıyoruz. Harç koymadan peynirli malzemeyi koyuyoruz. Daha sonra son yufkaya gelene kadar yufka aralarına harçtan dökerek son yufkayı da üzerine kapatıyoruz. En alttaki yufkanın kenarlarını da üzerine kapatıyoruz. Böreğimizi tepside dilimleyip üzerine kalan sosu eşit olarak döküyoruz. 200 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler