6 Kasım 2014 Perşembe

Kolay Su Böreği

Malzemeler

6 yufka
4 yumurta
2 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı su
İç malzeme:
peynir, maydanoz

Yapılışı: 4 yumurta, sıvı yağ, su ve sütten bir harç hazırlıyoruz. Yağlanmış tepsiye ilk yufkamızı seriyoruz. Kenarlarını dışarı sarkıtıyoruz. Üzerine harçtan gezdiriyoruz. 2. yufkayı ikiye bölerek buruşuk vaziyette ilkinin üzerine seriyoruz. Yine harçtan gezdiriyoruz. 3. yufkayı da aynı şekilde yapıyoruz. Harç koymadan peynirli malzemeyi koyuyoruz. Daha sonra son yufkaya gelene kadar yufka aralarına harçtan dökerek son yufkayı da üzerine kapatıyoruz. En alttaki yufkanın kenarlarını da üzerine kapatıyoruz. Böreğimizi tepside dilimleyip üzerine kalan sosu eşit olarak döküyoruz. 200 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz. 

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler