18 Kasım 2014 Salı

Tarçınlı Minik Kurabiye

Malzemeler:

125 gram margarin
1/2 su bardağı sıvı yağ


1 yumurta

4 yemek kaşığı pudra şekeri
1 çay bardağı nişasta
Aldığı kadar un

Üzerine:

Tarçın, pudra şekeri

Yapılışı:

Hamur malzemeleri iyice yoğrulur, yumuşak bir hamur elde edilir. Hamurda küçük parçalar alınır, yuvarlanır. Yağlanmış fırın tepsisine dizilir. Fırında 180 derecede pembeye dönecek kadar pişirilir. Sıcak kurabiyeleri tarçınlı pudra şekerli karışıma bulayıp servis tabağına alıyoruz.

Afiyet olsun




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler