24 Kasım 2014 Pazartesi

Dereotlu Peynirli Poğaça

Malzemeler:



1/2 demet dereotu
2 yumurta (1 tanesinin sarısı üzeri için ayrılacak)
100 gram tereyağ oda sıcaklığında
2 çorba kaşığı zeytinyağ
2 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı sirke
tuz
Alabildiği kadar un
Kabartma tozu

İç malzemesi: Peynir 100 gram

Yapılışı: Dereotunu incecik kıyın. Hamur malzemeleriyle beraber ele yapışmayan Bir hamur yoğurun. 10 dakika bekletin. hazırladığınız hamurdan parçalar koparıp elinizle yarım cm çapında açın. İçine peynir koyup poğaça şeklinde kapatın.
Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürerek 180 derece fırında kızarana kadar pişirin. 20_25 dakika kadar.

Sıcak servis edin. Afiyet olsun.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler