Fırında Mantarlı Pirzola
Malzemeler:
6 kemikli pirzola
2 çorba kaşığı margarin
1 bardak bezelye
2 domates
250 gram mantar
1 kaşık un
1 bardak süt
1 kase rendelenmiş kaşar
zeytinyağı, tuz ve kekik
Yapılışı: Mantarları temizleyip tuzlu suda bekletin. Dilimlenmiş domatesleri tepsinin altına dizin. Dövülmüş pirzolaların üstüne arkalı önlü zeytinyağı sürüp tuz ve kekik serpin. Domateslerin üzerine dizin. Mantarları da üzerine koyalım. Fırında etler ve mantarlar yumuşayana kadar pişirin. Tepsiyi fırından çıkarıp üzerine hazırlanan sosu dökün. En üste kaşar rendesi serpip tekrar fırına verin. Sosun üzeri kızarana kadar pişirin.
Sos: 2 çorba kaşığı margarin ya da tereyağını eritin. Un ilave edip sararana kadar kavurun. 1 bardak sütü azar azar ilave edip boza kıvamında pişirin.
Afiyet olsun
Malzemeler:
6 kemikli pirzola
2 çorba kaşığı margarin
1 bardak bezelye
2 domates
250 gram mantar
1 kaşık un
1 bardak süt
1 kase rendelenmiş kaşar
zeytinyağı, tuz ve kekik
Yapılışı: Mantarları temizleyip tuzlu suda bekletin. Dilimlenmiş domatesleri tepsinin altına dizin. Dövülmüş pirzolaların üstüne arkalı önlü zeytinyağı sürüp tuz ve kekik serpin. Domateslerin üzerine dizin. Mantarları da üzerine koyalım. Fırında etler ve mantarlar yumuşayana kadar pişirin. Tepsiyi fırından çıkarıp üzerine hazırlanan sosu dökün. En üste kaşar rendesi serpip tekrar fırına verin. Sosun üzeri kızarana kadar pişirin.
Sos: 2 çorba kaşığı margarin ya da tereyağını eritin. Un ilave edip sararana kadar kavurun. 1 bardak sütü azar azar ilave edip boza kıvamında pişirin.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler