2 Haziran 2015 Salı

Dereotlu Mini Poğaçalar

DEREOTLU MİNİ POĞAÇALAR



   Bu minik poğaçalarımız yiyenlerin çok hoşuna gidiyor. Kıyır kıyır ağızda dağılan oldukça kolay hazırlanan bir poğaça.

Malzemeler:

1 su bardağı eritilmiş tereyağ veya margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
2 yumurta ( 1 tanesinin sarısı üzerine sürülecek)
1 paket kabartma tozu
1 tutam dereotu
200 gram beyaz peynir
Aldığı kadar un

Üzerine: Çörekotu, susam

Hazırlanışı:

    Bütün malzemeleri aldığı kadar unla yoğurarak yumuşak bir hamur hazırlıyoruz. Elimizle ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlıyoruz. Yağlı kağıt serili tepsimize dizerek üzerine yumurta sarısı ve çörekotu serperek 200 derece fırında pişiriyoruz.
Hepsi bu kadar.

Afiyet olsun.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler