22 Haziran 2015 Pazartesi

Ağzı Açık

AĞZI AÇIK



    Mübarek ramazanın bugün 5. günü. Ne kadar da hızlı geçiyor. Bugün sizlere ister iftarda ister sahurda tüketebileceğiniz güzel bir hamur işi tarifi vermek istiyorum. Açıkçası benim de ilk denemem olmasına rağmen ailecek çok beğendik.

İftar da ara sıcak olarak denedik, sahurda da soğuk haliyle tükettik. İnanın her iki haliyle de oldukça güzel. Denemenizi tavsiye ederim. Bu kadar övgüden sonra gelelim tarife;

Malzemeler:

2 su bardağı ılık su
1 yumurta
Tuz
Aldığı kadar un

Bu malzemelerle elimize yapışmayan bir hamur hazırlıyoruz ve iç malzemesini hazırlayana kadar bir kenarda bekletiyoruz.

İç Malzemesi:

250 gram kıyma
1 orta boy kuru soğan
Tuz
Karabiber
1 yumurta
3 yemek kaşığı un

İç malzemesini hazırlarken soğanı incecik kıyıyoruz. Ardından kıyma ve diğer malzemelerle karıştırıyoruz.

Şimdi gelelim yapım aşamalarına:

*Hamurumuzu bezelere ayırıyoruz. Ben 3 beze yaptım

*Her bezeyi 2mm kalınlığında açıyoruz.

*Yuvarlak bir kalıpla veya bir kasenin ağzı ile hamurdan yuvarlak şekiller çıkarıyoruz.

*Tam ortalarına (kenarlarından 1 cm hamur kalacak şekilde) kıymalı harçtan koyuyoruz.

*Kenarlarını kıymalı için üzerine doğru kapatıyoruz.



*Bolca sıvı yağda kızartıyoruz.

*Dikkat etmemiz gereken kızartma işleminde önce kıymalı tarafı kızartıyoruz. Merak etmeyin kıymalar düşmüyor. İçindeki yumurta ve un bunu engelliyor.

*Kızarttığınız ağzı açıkları kağıt havlu üzerine alıyoruz.

*Daha sonra servis ediyoruz.

*Afiyet şeker olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler