3 Haziran 2015 Çarşamba

Fırında Tavuk Pilav

FIRINDA TAVUK PİLAV



Fırında nar gibi kızarmış bir tavuk ve tane tane nefis bir pilava kim hayır diyebilir ki? Ailece çok sevdiğimiz bir yemektir.
Yapımı da oldukça kolay olduğu için  Ece kızın mutfağı tarafından tavsiye edilir.

Malzemeler:

1 bütün tavuk
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı salça
Çeyrek limon suyu

Pilav İçin:

2 su bardağı pirinç
2-3 yemek kaşığı tereyağ
2 su bardağı kaynamış su
tuz

Ayrıca:
1 adet fırın poşeti
1 tatlı kaşığı un

Hazırlanışı:

   Öncelikle tavuğu iyice yıkayıp suyunu süzdürüyoruz. Bir kasede salça, tuz, kekik ve limon suyunu karıştırarak elimizle tavuğun her tarafına iyice sürüyoruz.
Fırın poşetine 1 tatlı kaşığı un koyarak her tarafına yayılması için poşeti sallıyoruz. Hazırladığımız tavuğu poşete yerleştirip ağzını poşetin özel klipsleriyle güzelce kapatıyoruz. Hava alması için üstünde delikler açıyoruz ve fırın tepsisinin tam ortasına yerleştirerek 180 derece ısıtılmış fırında 1 saat pişiriyoruz.

    Tavuğumuz pişerken pirinci sıcak ve tuzlu  suda en az 30 dakika bekletiyoruz. Pirinci süzerek iyice yıkıyoruz. Tereyağını tencereye alarak eritiyoruz. Pirinçleri içine katarak tuzunu da ilave ederek kavuruyoruz. 2 su bardağı kaynamış suyu ekleyerek kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
Üzerine bir havlu örterek demlenmesini sağlıyoruz.
Servis esnasında ortaya tavuğu, kenarlarına da pilavı koyarak servis ediyoruz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler