27 Haziran 2015 Cumartesi

Patatesli Mantı

PATATESLİ MANTI



Herkese mutlu hafta sonları dileyerek bugün sizlere yöreye göre adı değişen patatesli mantı tarifi vermek istiyorum.

Çok fazla zaman ve emek sarf etmeden yani normal mantıya göre daha az oyalayıcı fakat lezzet konusunda bence bildiğimiz mantıyla yarışacak bir tarif.  Boş zamanlarımda çokça hazırlayarak dondurucuda muhafaza ediyorum. Kolaylık oluyor doğrusu.

Gelelim tarifimize;

Malzemeler:

Hamur İçin:

500 gram un
1 yumurta
Su
Tuz

İç Malzemesi:

1 büyük soğan
4-5 adet büyükçe haşlanmış rendelenmiş patates
1 yemek kaşığı salça
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Nane

Üzerine:

Sarımsaklı yoğurt
Kırmızı biberli yağ

Hazırlanışı:

Yapım aşamasına önce iç harç hazırlığı ile başlıyoruz. Patateslerimizi haşlayarak rendeliyoruz. 1 Büyük soğanı minik minik doğruyoruz. Sıvı yağda soğanı pembeleşene kadar kavuruyoruz.

Ardından salça ilave ederek 2-3 dakika daha karıştırıyoruz. Patatesleri ve baharatları da ekleyerek bir iki çevirdikten sonra ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.

Hamur için Un, su, tuz ve yumurta ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlıyoruz. 30 dakika kadar dinlendirip bezelere ayırıyoruz. Her bir bezeyi yufka şeklinde açıyoruz. Mantı hamuru inceliğinde açılacak.

Açtığımız hamurdan yuvarlak bir kalıp yardımı ile ( ben bardak ağzı ile yaptım) parçalar çıkarıyoruz. İçlerine patatesli harç koyup D şeklinde kapatarak uçlarını çatalla bastırıyoruz.

Mantılarımızın hepsini bu şekilde hazır ettikten sonra bir tencerede bolca su kaynatarak içine tuz ve az sıvı yağ ekliyoruz ki mantılar tenceremize yapışmasın.

Kaynayan suya mantıları bırakıyoruz. Mantılar suyun yüzeyine çıktıklarında pişmiş demektir.

Servis tabağına alabilirsiniz. Üzerine sarımsaklı yoğurt ve kırmızı biberli yağ gezdirerek misafirlerimize sunuyoruz.

Afiyet olsun.


 

2 yorum:

Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler