20 Şubat 2015 Cuma

Galeta Unlu Tavuk

Galeta Unlu Tavuk

 Galeta Unlu Tavuk


 


   Bugün de pratik bir tavuk yemeği ile karşınızdayız. Buzlukta bulunan tavuk etimiz vardı. Ne yapayım diye düşünürken aklıma gelen şip şak hazırlanabilen bir yemek yaptım.

Malzemeler:

500 gram kadar tavuk eti (but tarafından)
1 çay bardağı galeta unu
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı salça
1 çay bardağı su
2 yemek kaşığı sıvı yağ

Hazırlanışı:

    Tavukları ince ince dilimler şeklinde keserek galeta unu ve tuza buluyoruz. Sıvı yağda orta harlı ateşte sürekli karıştırarak her tarafının kızarmasını sağlıyoruz. Ateşi kısmıyoruz. Kısarsak tavuklar suyunu salıp çektiği için lezzet değişebiliyor. Tavuklarımızın kızarma işlemi bitince 1 tatlı kaşığı salçayı da ekleyerek karıştırmaya devam ediyoruz. Sonra 1 çay bardağı su ilavesiyle tekrar karıştırarak suyunu çekmesini sağlıyoruz.

Servis tabağına alarak kekik serpip servis ediyoruz.

Afiyet olsun.

 Galeta Unlu Tavuk

 

1 yorum:

  1. Sevgili yemek severler elimden geldiği kadar pratik tarifler sunmaya çalışıyorum. Bu da onlardan birisi. Tavsiye ederim.

    YanıtlaSil

Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler