26 Şubat 2015 Perşembe

Mutfakta Pratik Bilgiler

Mutfak İçin Pratik Bilgiler:


Sevgili mutfak severler vaktimizin çoğunu geçirdiğimiz mutfakta bilmediğimiz o kadar çok püf noktalar var ki

Bu nedenle araştırmalarımdan yola çıkarak kendim de denediğim bir takım pratik bilgileri sizlerle paylaşmak istedim. Bundan sonra bu tarz bilgilere daha sık yer vereceğim. Hepinize faydalı olacağını umuyorum.
Afiyette kalın.




*Sarımsak doğrarken kesme tahtasına biraz tuz serpin. Parmaklarınızı hafifçe ıslatıp tuza batırın. Böylece sarımsağınızı kaydırmadan kesebilirsiniz.

*Tost ekmeklerinizin küflenmemesi için ekmek torbasına 1 adet kesme şeker atın.

*Domatesleri uzun süre kullanabilmek için kesekağıdı kullanın.

*Patates kızartırken una bulayıp kızartın. Daha kıtır ve gevrek olacaktır

*Bayat ekmekleri küp şeklinde doğrayıp fırınlayarak kruton yapabilirsiniz.

*Salata yaparken yeşillikleri elinizle koparın, vitaminleri ölmesin.

*Pörsümüş marul yapraklarını biraz sıcak suda bırakıp sonra soğuk suyla yıkayın. Kendilerine gelecektir.

*Etinizin pişerken dağılmaması için suyuna birkaç damla sirke ekleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler