23 Şubat 2015 Pazartesi

Alman Pastası


Alman Pastası



 Alman Pastası


Malzemeler:

Pandispanya İçin:


3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
2 su bardağı un
1 kabartma tozu
1/2 paket vanilya

Krema İçin:

3 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 yumurta
4 yemek kaşığı şeker
1/2 paket vanilya
1 yemek kaşığı tere yağ

Üzerine:

Pudra şekeri


Hazırlanışı:  Öncelikle kremamızı hazırlayalım. Yumurtalarla şekeri iyice çırpıyoruz. Sonra sıvı yağ, süt, yoğurt, un, vanilya ve kabartma tozunu da ekleyerek çırpmaya devam edelim.
Yağlayıp unladığımız 26 cm lik yuvarlak kalıba kek harcımızı dökelim. Eşit kabarması için kalıbımızı bir kaç kere düz bir zemine vuralım. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20-25 dakika pişirelim.
Bir kürdan batıralım. Kürdan temiz çıkarsa pandispanyamız pişmiş demektir.

Krema için vanilya ve tere yağ hariç diğer malzemeleri bir tencereye aktararak önce tencerede iyice çırpıyoruz. Sonra ocağa alarak orta ateşte sürekli karıştırarak pişiriyoruz. Kaynayınca vanilya ve tere yağ ekleyip ocaktan alıyoruz. Bu aşamada mikserle iyice özdeşleşene kadar çırpıyoruz.

Kekimizi servis tabağına ters çevirerek alıyoruz. Bir bıçakla tam ortadan 2 eşit parçaya kesiyoruz. Hazırladığımız kremayı bir katın üzerine döküp diğer katı da üzerine kapatıyoruz. Üzerine bolca pudra şekeri serperek buzdolabına kaldırıp 2-3 saat beklettikten sonra servis ediyoruz.

Afiyet olsun.

 Alman Pastası

 

3 yorum:

  1. Arkadaşlar yorum yapmanız için Google hesabınız olması gerekmiyor. Aşağıda gösterilen yorumlama biçimlerinden Anonim olanı seçerek adınızı yazmayı unutmadan yorum bırakabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  2. bayılırım... ellerine sağlık...

    YanıtlaSil

Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler