1 Ocak 2015 Perşembe

Prenses Tatlısı


Prenses Tatlısı



    Sütlü tatlıları çok severim. Bu tarif te onlardan biri. Hem kolay hem on numara lezzet. Öyleyse buyurun tarife:

Malzemeler:

1 bardaktan 2 parmak eksik su
100 gram margarin
1 bardak un
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
3 yumurta

Kreması İçin:

3 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
2 kahve fincanı tepeleme un
1 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı margarin

    Hazırlanışı: Su ve yağ ısıtılır. İçine un, tuz ve şeker katılarak hızlı hızlı çırparak ocakta hamur bütünleşene kadar, unun kokusu çıkana kadar pişirilir. Pişen hamur ılınınca yumurtalar teker teker ilave edilir. Çırpılarak hamurla özdeşleştirilir.

    Yağlı kağıt serili tepsiye yuvarlak şekiller halinde dizilir ve önceden ısıtılmış 190 derece fırında kabarıp pembeleşinceye kadar pişirilir
.
    Bu arada krema için yağ hariç diğer malzemeler ocakta sürekli karıştırılarak pişirilir. Pişen kremaya margarin de ilave edilerek mikserle iyice çırpılır.

    Pişen hamurlar ortadan kesilerek içine krema doldurulur ve servis edilir.
Afiyet olsun.

Bu tarifim   http://www.yemekustalari.com/prenses-tatlisi-2.html sitesinde yayınlanmıştır.


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler