29 Aralık 2014 Pazartesi

Bahçıvan Kebabı



Bahçıvan Kebabı


Nefis bir et yemeği ile karşınızdayım.

Malzemeler:

500 gram dana kuşbaşı et
1 orta boy soğan
3 diş sarımsak
3 orta boy patates
2 orta boy havuç
1 çay bardağı bezelye
1 yemek kaşığı salça
sıvı yağ
tuz, karabiber, kekik, kırmızı toz biber

   Yapılışı: Etler sıvı yağda kavrulur. Suyunu salıp çektikten sonra üzerini örtecek kadar sıcak su ilave
edilerek yumuşayana kadar pişirilir.

   Ayrı bir yerde yemeklik doğranmış soğan, sarımsak ve küçük doğranmış havuçlar sıvı yağda kavrulur. 1 yemek kaşığı salça ilave edilir. 1-2 dakika sotelendikten sonra pişmiş etler ilave edilir.   Üzerine iri doğranmış patatesler, bezelyeler, tuz ve baharatlar ilave edilir. Yemeğe yeteri kadar sıcak su  eklenir ve kısık ateşte pişirilir.
Bu şekilde hazırladıktan sonra fırına dayanıklı bir kaba aktarılarak fırında 10 dakika kadar üzeri kızarana kadar pişirilebilir.

Afiyet olsun.
  http://www.yemekustalari.com/bahcivan-kebabi.html sitesinde bu tarifim yayınlanmıştır.


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler