1 Aralık 2014 Pazartesi

Bunları da Bilelim



          YER FISTIĞI


         Baklagiller sınıfından olan yer fıstığı, meyveleri toprak altında olmasından ötürü diğer bitkilerden ayrılır. 
Yağ, protein, karbonhidrat, E vitamini ile B grubu vitaminleri içeren yer fıstığı aynı zamanda fosfor, magnezyum, sodyum, potasyum ve kalsiyum mineralleri bakımından da zengin bir kuruyemiştir. 

Yerfıstığının faydaları:

* Kandaki kolestrol oranını düşürüp, kalp ve damar hastalıkları riskini azaltır.

* Zihinsel ve bedensel yorgunluğa iyi gelir

* Kas ve kemikleri güçlendirir.

* Kandaki şeker oranını dengeler, şeker hastaları için faydalıdır.

* Gastrit, mide yanmaları gibi rahatsızlıklara da iyi gelir.




          Genellikle çerez olarak kullanılan yerfıstığı, tatlılara, yemeklere ve salatalara lezzet katmak için de kullanılır. Vitamin bakımından zengin, kalorisi yüksek olan bu kuruyemiş sağlık açısından oldukça yararlıdır.
Her gün tüketmeye gayret etmeliyiz.




      

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler