7 Aralık 2014 Pazar

Pirinç Salatası

PİRİNÇ SALATASI  


     Salatalar sofraların dekorudur. Rengarenk adeta birer sanat eseri gibi sofralarımızda yerini alır. Özellikle hanımların günlerinde onların vazgeçilmez dostudur.
     Ayrıca salatalar görselliğin yanı sıra adeta vitamin deposu görevi görürler.
Bugün ben de çok beğendiğim pirinç salatasının tarifini vereceğim. 


     Malzemeler:


2 su bardağı pirinç
4 taze soğan
2 adet havuç
1 çay bardağı zeytinyağı
2.5 su bardağı sıcak su
1 su bardağı mısır konservesi
1 su bardağı bezelye
kornişon turşu
İnce kıyılmış maydanoz
ince kıyılmış dereotu
közlenmiş kırmızı biber
yarım limon suyu
tuz

     Yapılışı:

Pirinci yıkayıp üzerine çıkacak kadar sıcak su ilavesi ile 20 dakika bekletin. Suyunu süzüp zeytinyağında 5 dakika kavurun. Üzerine sıcak su ve tuz ilave edip kısık ateşte pişirin.
Soğumaya bırakın.
İnce kıyılmış taze soğan,rendelenmiş havuç, köz kırmızı biber, kornişonlar, konserve mısır, bezelye, maydanoz, dereotu, limon suyu,kırmızı biber ve tuzu karıştırıp pirince ilave edin.
Servis tabağına alın. İsteğe göre zeytinyağı ilavesi yapılabilir.

Afiyet olsun.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler