11 Aralık 2014 Perşembe

El açması Börek


EL AÇMASI BÖREK



   Malzemeler:

4 su bardağı un
1 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı tuz
3 yemek kaşığı sıvı yağ

   Yağlamak için:

150 gram eritilmiş margarin

1/2 su bardağı sıvı yağ

   İç malzemesi:

300 gram kadar böreklik peynir
karabiber
maydanoz

   Önce hamurumuz için un, ılık su, tuz ve sıvı yağı karıştırıp yoğurun. Hamuru örtüp bir kenarda 30 dakika dinlendirin.

   Dinlenmiş hamurdan 21 adet beze yapın. 7'şerli 3 gruba ayırın. Her bezeyi tabak büyüklüğünde açarak aralarına margarin sıvı yağ karışımı sürün. En üsttekine sürmeyin. Diğer iki gruba da aynı işlemi yapın. Sonra her birini açabildiğiniz kadar açın. Açtığınız yufkayı 2' ye keserek iç malzemesi koyarak rulo börek şeklinde tepsiye dizin. 

   Tepsiye dizdiğiniz böreğin üzerine kalan yağ karışımını sürün ve 190 derece fırında kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler