19 Aralık 2014 Cuma

El Açması Ispanaklı Börek


EL AÇMASI ISPANAKLI BÖREK




Sevgili Ayşe Hanım'ın mayalı el açması böreği gerçekten çok lezzetliydi. Tarifi sizlerle paylaşmak için kendisinden aldım. Yani herkesten tam not aldı. Kesinlikle denemenizi tavsiye ederim.

Malzemeler:

Hamuru için:

1 su bardağı sıvı yağ
1 paket kuru maya
2 yumurta ( birinin sarısı üzerine sürülecek )
1 bardak süt
tuz
şeker
Aldığı kadar un

İç malzemesi için:

500 gram ayıklanmış yıkanmış ıspanak
250 gram kıyma
1 kuru soğan
tuz, karabiber

Öncelikle iç malzemesini hazırlamak için soğanı pembeleşene kadar az sıvı yağda kavuralım.  Kıymayı  katalım kavurmaya devam edelim. Ispanağı biraz tuz ile ovduktan sonra çiğ olarak kıymalı harca ilave edelim. Tuzu ve karabiberi katıp soğumaya bırakalım.

Hamur için mayayı ılık süt ve şekerle eritelim. Yumurtayı, tuzu, sıvı yağı ve aldığı kadar unla yoğurup yumuşak bir hamur hazırlayalım. Hamurun mayalanmasını beklemeden 3 bezeye ayıralım. Her bir bezeyi tepsi büyüklüğünde açıp üzerine elimizle sıvı yağ sürelim. İç harcımızdan eşit şekilde yayıp rulo olarak saralım. Diğer bezeleri de aynı şekilde hazırlayıp rulonun etrafınna saralım.

Tepsi de mayalanması için 40-50 dakika bekletelim. Üzerine yumurta sarısı sürüp 190 derece fırında pişirelim.

Bu güzel tarif için ayrıca Ayşe Hanım'a teşekkür ederiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler