27 Aralık 2014 Cumartesi

Kıymalı Pide



Kıymalı Pide


Malzemeler:

500 gram un
1 paket hazır kuru maya
tuz
ılık su
İç Malzemesi:
1 orta boy soğan
300 gram kıyma
karabiber
tuz
kırmızı toz biber
 

Yapılışı:

Önce un, maya, tuz ve ılık su ile yumuşak bir hamur hazırlayıp oda sıcaklığında üstünü kapatıp mayalanmaya bırakıyoruz.
Bu sırada iç malzemesi için soğanı yemeklik
doğrayıp sıvı yağda pembeleştiriyoruz. Kıymayı ilave edip biraz kavuruyoruz. Ocağı kapatıp tuz ve baharatları ilave ediyoruz. Hamurumuz yaklaşık 40 dakikada mayalanacaktır. Mayalanan hamurdan limon büyüklüğünde parçalar koparıp oval şekilde açıyoruz. İçine iç malzemesi koyup kenarlarını ortada birleştiriyoruz. Yağlanmış fırın tepsisine koyup üzerine sıvı yağ sürüyoruz. 200 derece fırında pişiriyoruz. Fırından çıkınca elimizle üzerine biraz su serpiyoruz ve temiz bir mutfak örtüsü ile kapatıyoruz ki yumuşak kalsın.

Afiyet olsun.

  Bu tarifimiz  http://www.yemekustalari.com/kiymali-pide-tarifi.html adresinde yayınlanmıştır.
   





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler