11 Aralık 2014 Perşembe

Karnıbahar Kavurma

KARNIBAHAR KAVURMA



     Karnıbahar sebzesini  çok severim. Özellikle kızartmasını. Ama ben bugün kızartma gibi ağır olmayan çok pratik bir karnıbahar yemeği tarifi vereceğim.

    Çok pratik ve çok lezzetli oluyor. Denemenizi öneririm.

Malzemeler:

1 orta boy karnıbahar
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı pulbiber (acı seven arttırabilir)
Yoğurt (isteğe göre sarımsaklı olabilir)
tuz

     Hazırlanışı: Karnıbaharı çiçeklerine ayırıp bir güzel yıkıyoruz. Suyunu süzüyoruz.
     Yayvan bir tencereye yağımızı koyup pul biberi de ekleyip ısıtıyoruz. Karnıbaharları ilave ederek kavuruyoruz. 5-10 dakika kısık ateşte kavurmaya devam ediyoruz. Tuzunu ekleyip 1 çay bardağı kadar sıcak su ekleyerek kapağını kapatıp kısık ateşte pişiriyoruz.

     Servis tabağına alıp yoğurtla servis yapıyoruz.

Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler