16 Aralık 2014 Salı

Ev Yapımı Süt Dilimi


EV YAPIMI SÜT DİLİMİ




     Özellikle çocuklarımızın çok sevdiği, içinde bir çok katkı maddesi bulunan süt dilimini artık marketten almıyorum. Kendim yapıyorum. Hem de dilediğim kalıpla
kesp dilediğim şekli vererek. Üstelik kocaman bir tepsi çıkıyor. Çocukların sayesinde bizlerde yiyoruz.

Ev yapımı süt dilimi malzemeleri:

5 yumurta
2 su bardağı şeker
2  kahve fincanı sıvı yağ

2 büyük çay bardağı süt
4 su bardağı un
2 paket kabartma tozu

Sos Malzemeleri:

5 yemek kaşığı şeker
5 yemek kaşığı kakao
3 su bardağı süt

Arasına: 1 paket kremşanti ( 1 su bardağı sütle hazırlanmış)

Öncelikle 5 yumurta ile şekeri iyice çırpıyoruz. İyice köpürene kadar. Sonra sıvı yağ, süt, un ve kabartma tozu ilave ederek kek harcımızı hazırlıyoruz. Yağlanmış fırın tepsisine kek harcımızı döküp 175 derecede pişiriyoruz. 

Kek pişerken sosu için şeker, kakao ve sütü iyice karıştırıyoruz. Bir kenarda da şantimizi 1 bardak soğuk sütle hazırlıyoruz.

Ilınan kekimizi su bardağının ağzı ile yuvarlak dilimler halinde kesiyoruz. Her dilimi önce sosa batırıp iki elimizin arasında hafifçe bastırıp fazla sosunu süzüyoruz. Bir bıçakla ortadan ikiye keserek arasına kremşanti koyuyoruz ve keki hindistan cevizine bulayıp servis tabağına alıyoruz. 

Not: Kek dilimlerini soslu halde bekletmiyoruz. Hepsini teker teker önce sosa bulayıp, sonra kesip şanti sürerek hindistan cevizine buluyoruz.



Afiyet olsun


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler