AÇMA
Mis gibi yumuşacık açmayı kim sevmez. Bence sevmeyen yoktur. Şimdi sizlere güzel bir açma tarifi vereceğim.
Malzemeler:
4.5 su bardağı un
yarım su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket yaş maya
1 su bardağı ılık süt
1 adet yumurta
İçine: 75 gram oda sıcaklığında yumuşamış tereyağ
Üzerine: 1 yumurta sarısı
Yapılışı: Mayayı ılık sütte eritiyoruz. Kabarınca içine sıvı yağ, toz şeker, tuz, yumurta ve un katarak yumuşak bir hamur yapıyoruz.
Hamuru mayalanması için 40-50 dakika bekletiyoruz. Mayalanan hamuru 20 eşit parçaya bölüyoruz.
Her birini tabak büyüklüğünde açıyoruz. Üzerine tereyağ sürerek kıvırıp rulo yapıp düğümlüyoruz. Tepside 30 dakika daha mayalandırıyoruz. Yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin ve 180 derecede kızarana kadar pişirin.
Yumuşacık mis gibi açmalar yemeye hazır. Afiyet olsun
Mis gibi yumuşacık açmayı kim sevmez. Bence sevmeyen yoktur. Şimdi sizlere güzel bir açma tarifi vereceğim.
Malzemeler:
4.5 su bardağı un
yarım su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket yaş maya
1 su bardağı ılık süt
1 adet yumurta
İçine: 75 gram oda sıcaklığında yumuşamış tereyağ
Üzerine: 1 yumurta sarısı
Yapılışı: Mayayı ılık sütte eritiyoruz. Kabarınca içine sıvı yağ, toz şeker, tuz, yumurta ve un katarak yumuşak bir hamur yapıyoruz.
Hamuru mayalanması için 40-50 dakika bekletiyoruz. Mayalanan hamuru 20 eşit parçaya bölüyoruz.
Her birini tabak büyüklüğünde açıyoruz. Üzerine tereyağ sürerek kıvırıp rulo yapıp düğümlüyoruz. Tepside 30 dakika daha mayalandırıyoruz. Yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin ve 180 derecede kızarana kadar pişirin.
Yumuşacık mis gibi açmalar yemeye hazır. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler