FELLAH KÖFTESİ
Malzemeler:
500 gram ince bulgur
1 su bardağı irmik
1 yemek kaşığı biber salçası
yarım yemek kaşığı domates salçası
1 yumurta
pul biber, karabiber, tuz, kimyon
Sosu için:
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı biber salçası
3 diş sarımsak
1/2 demet maydanoz,
tuz, karabiber
Yapılışı:
Bulguru önceden az soğuk su ile ıslatıyoruz. Geri kalan malzemeleri katarak iyice yoğuruyoruz.
Minik parçalar koparıp elimizle yuvarlıyoruz ve parmakla ortasına bastırıp şekil veriyoruz.
Bu köftelerimizi kaynayan suya atıp haşlıyoruz. Salçaları az yağda çevirip yarım çay bardağı su ilavesi ve baharatları da katarak sosu hazırlıyoruz. Ocaktan alıp içine ezilmiş sarımsakları, ince kıyılmış maydanozu katıyoruz.
Haşlanan köftelerimizi kevgirle servis tabağına alıyoruz. Üzerine salçalı sarımsaklı sosumuzdan gezdiriyoruz.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler