8 Aralık 2014 Pazartesi

Yayla Çorbası

YAYLA ÇORBASI


      Malzemeler:


2 yemek kaşığı pirinç
6-7 su bardağı su
1 su bardağı yoğurt
1 yumurta
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağ
tuz, nane

    Yapılışı: Ayıklanıp yıkanan pirinç suda haşlanır. Ayrı bir yerde yoğurt, un ve yumurta iyice çırpılır.

   Pirinçler yumuşayınca yoğurtlu karışım çorbaya eklenir ve sürekli karıştırılarak kaynayana kadar pişirilir.Kaynayınca tuzu ilave edilir. 5 dakika kadar kaynatılır.

   Sos olarak 2 kaşık tereyağında kırmızı biber ve nane bir iki çevrilir ve çorbaya eklenir.
   Afiyet olsun



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler