10 Aralık 2014 Çarşamba

Galeta Unlu Kıymalı Börek


GALETA UNLU KIYMALI BÖREK


   Bugün sizlere nefis bir börek tarifi vereceğim. Şık, pratik ve çok lezzetli hazır yufka böreği.

   İç harcı isteğe göre değişebilir. İster kıymalı, ister ıspanaklı, ister patatesli. Canınız nasıl isterse. Hepsi de çok yakışıyor.

   Gelelim malzeme listesine;


5 adet yufka

   İç harcı için:

300 gram kıyma
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
2 adet orta boy soğan
yarım yemek kaşığı salça
tuz, karabiber

   Sos:

1 bardak süt
2 yemek kaşığı sıvı yağ

   Bulamak için: 1 yumurta ve galeta unu

Öncelikle içi harcımızı hazırlayalım. Tavaya sıvı yağı koyup kıymayı rengi dönene
kadar kavuralım. Minik doğranmış soğanları ekleyip kavurmaya devam edelim.
Salçayı da ilave edip, tuzunu ve baharatları da katarak ocaktan alalım.

2 yufkayı üst üste koyalım. Her birini 8 eşit parçaya bölelim. İçine kıymalı harçtan koyup saralım. Diğerlerinide aynı şekilde hazırlayalım.

Süt ve sıvı yağ karışımına börekleri batırıp, önce çırpılmış yumurtaya, ardından
galeta ununa bulayıp fırında 200 derecede pişirelim.

    Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler