22 Aralık 2014 Pazartesi

Kısır



KISIR



Hanımların günleri için vazgeçemedikleri tatlardan biridir kısır. Ben de çok severim. Yanına bir börek, bir poğaça ile çok güzel bir ikram olur. Hele yanında turşu varsa değmeyin tadına.

Şimdi malzemeler:

2 su bardağı ince bulgur
1 yemek kaşığı biber salçası
zeytinyağı
limon ( isteğe göre miktarı ayarlanmalı )
tuz

İçine:

Taze soğan
Kıvırcık
maydanoz
dereotu
süslemek için: Küçük acı biber turşusu

Yapılışı:

Bulguru geniş bir kaba alıp üzerini örtecek kadar sıcak su ekleyip ağzını kapatarak demlenmeye alıyoruz.

Bu arada iç malzemelerini küçük küçük doğrayarak hazırlıyoruz. Şişen bulgura önce salça, sonra sıvı yağ ve limon suyu ile tuzu ekleyerek elimizle iyice karıştırıyoruz. Salçayı iyice yedirmeliyiz.

Üzerine hazırladığımız yeşillikleri katarak, gerekirse tuz ilavesi ile karıştırıp servis tabağımıza alıyoruz.

Acı süs biber turşusu ile süslüyoruz.

Afiyet olsun

Bu arada be yeşillik kullandım. ayrıca isteğe göre sivri biber, salatalık, domates te ilave edilebilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler