9 Aralık 2014 Salı

Un Helvası


UN HELVASI



   Bloğumu açtığım günden beri desteklerini esirgemeyen tüm eş ve dostlarıma sonsuz teşekkürler. Bu güzel helva tarifi de canım ablam Hanife Sarı'ya aittir. 
  Kendisine ayrıca teşekkür ediyorum.

  Malzemeler:

1.5 su bardağı un
1/2 su bardağı sıvı yağ
2 bardak su ya da süt
1 su bardağı toz şeker

  Yapılışı: Öncelikle su ve şekeri ocakta şeker eriyinceye kadar çok kaynatmadan ısıtalım.

  Diğer taraftan sıvı yağda unumuzu sabırla karıştırarak, yakmamaya dikkat ederek rengi dönene  kadar kavuralım.

  Isıttığımız şekerli suyu una ekleyip hızlı hızlı karıştıralım. Suyunu çekince ocağı kapatıp tencerenin kapağını da kapatıp 5 dakika dinlendirelim. 

  Dinlenmiş helvayı istediğimiz şekilde servis edelim

Afiyet olsun





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler