UN HELVASI
Bloğumu açtığım günden beri desteklerini esirgemeyen tüm eş ve dostlarıma sonsuz teşekkürler. Bu güzel helva tarifi de canım ablam Hanife Sarı'ya aittir.
Kendisine ayrıca teşekkür ediyorum.
Malzemeler:
1.5 su bardağı un
1/2 su bardağı sıvı yağ
2 bardak su ya da süt
1 su bardağı toz şeker
Yapılışı: Öncelikle su ve şekeri ocakta şeker eriyinceye kadar çok kaynatmadan ısıtalım.
Diğer taraftan sıvı yağda unumuzu sabırla karıştırarak, yakmamaya dikkat ederek rengi dönene kadar kavuralım.
Isıttığımız şekerli suyu una ekleyip hızlı hızlı karıştıralım. Suyunu çekince ocağı kapatıp tencerenin kapağını da kapatıp 5 dakika dinlendirelim.
Dinlenmiş helvayı istediğimiz şekilde servis edelim
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler