6 Aralık 2014 Cumartesi

Bisküvili Kuplar


BİSKÜVİLİ KUPLAR



     Geçen gün yapmış olduğum şerit pasta tarifimin kremasından biraz artınca nasıl değerlendireyim diye düşündüm.

     En iyisi bisküvi ilavesi ile kuplar hazırlayayım dedim. Üzerine de çikolata sosu gezdirdiğimde çocuklar bayılarak yediler.

    Siz benim gibi artan malzemeden değilde ikramlık kuplar yapmak isterseniz size krema malzemelerini hemen anlatayım: 


KREMA:

4 su bardağı süt

2 yemek kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı labne peyniri
1 tatlı kaşığı tereyağ
1 vanilya

Bisküvi olarak: 1 paket petibör

YAPILIŞI:

     Kremamızı labne, tereyağ ve vanilya hariç diğer malzemeleri bir tencerede sürekli karıştırarak pişiriyoruz. Göz göz pişen kremayı ocaktan alıp içine labne peynirini, tereyağı ve vanilyayı koyup mikserle en az 5 dakika çırpıyoruz. Akışkan bir krema olsun diye.

   Sonra bisküvilerimizi rondodan çekiyoruz. Cam kupamızın altına önce krema, sonra bisküvi olacak şekilde kaplıyoruz. En üstünü de çikolata sosu ile süslüyoruz.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler