TERBİYELİ TAVUK ÇORBASI
Malzemeler:
1 adet tavuk göğsü
2 çorba kaşığı un
sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
Terbiyesi için:
1 yumurta
1 tatlı kaşığı un
yarım limon suyu
Yapılışı: Tavuk göğsü 6 su bardağı su ile haşlanır. Un ve yağ kavrulur, üzerine tavuk suyu dökülür.
Kaynayınca didiklenmiş tavuk eti ve tuz katılır. Bir taşım pişirilir. Terbiyesi eklenir 5 dakika daha pişirilir.
Terbiyesi için yumurta, un ve limon suyu iyice çırpılır. Çorbaya yavaş yavaş ilave edilir.
Tavuk ile yapılabilecek en güzel çorbalardan biridir. Mutlaka denemelisiniz. Afiyet olsun
Malzemeler:
1 adet tavuk göğsü
2 çorba kaşığı un
sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
Terbiyesi için:
1 yumurta
1 tatlı kaşığı un
yarım limon suyu
Yapılışı: Tavuk göğsü 6 su bardağı su ile haşlanır. Un ve yağ kavrulur, üzerine tavuk suyu dökülür.
Kaynayınca didiklenmiş tavuk eti ve tuz katılır. Bir taşım pişirilir. Terbiyesi eklenir 5 dakika daha pişirilir.
Terbiyesi için yumurta, un ve limon suyu iyice çırpılır. Çorbaya yavaş yavaş ilave edilir.
Tavuk ile yapılabilecek en güzel çorbalardan biridir. Mutlaka denemelisiniz. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler