7 Aralık 2014 Pazar

Terbiyeli Tavuk Çorbası

TERBİYELİ TAVUK ÇORBASI


Malzemeler:

1 adet tavuk göğsü
2 çorba kaşığı un
sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz

Terbiyesi için:

1 yumurta
1 tatlı kaşığı un
yarım limon suyu


  Yapılışı: Tavuk göğsü 6 su bardağı su ile haşlanır. Un ve yağ kavrulur, üzerine tavuk suyu dökülür.

  Kaynayınca didiklenmiş tavuk eti ve tuz katılır. Bir taşım pişirilir. Terbiyesi eklenir 5 dakika daha pişirilir.

  Terbiyesi için yumurta, un ve limon suyu iyice çırpılır. Çorbaya yavaş yavaş ilave edilir.

  Tavuk ile yapılabilecek en güzel çorbalardan biridir. Mutlaka denemelisiniz. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler