18 Aralık 2014 Perşembe

Patatesli Tavuk



PATATESLİ TAVUK




      Malzemeler:

1 kg tavuk but sarma
2 orta boy patates
2 orta boy havuç
1 su bardağı bezelye
1 yemek kaşığı salça
3 diş sarımsak
kekik, tuz, karabiber
1 su bardağı sıcak su

     Yapılışı:

   Tavukları yıkayıp tencerenin altına dizelim. Üzerine sarımsakları bütün koyalım. Uzun kestiğimiz havuçları, iri doğranmış patatesleri ve bezelyeleri tavukların üzerine koyalım.

1 su bardağı sıcak suya 1 yemek kaşığı salça, kekik, tuz ve karabiberi koyup bu sosu yemeğin üzerine gezdirelim. Orta harlı ateşte tavuk ve havuçlar yumuşayana kadar pişirelim.

Afiyet olsun

   Not: Ben yağ kullanmadım. Çok hafif bir yemek oldu. Tavuğun kendi yağı yetiyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler