1 Aralık 2014 Pazartesi

Pişi ( Hamur Kızartması )

PİŞİ (HAMUR KIZARTMASI)





     Ne yesek diye düşündüğümüzde yapabileceğimiz pratik bir alternatif. Yanında peynir, domates, zeytin kim ne isterse. Ama çaysız olmaz. Çocuklara ayran ya da meyve suyu.

    Sadece mayalanması için bekleyeceğimiz bir 40 dakikası var. Tabi benim gibi mayalı yaparsanız. Mayasız yaparsanız o daha da kolay, ama ben mayalı olanı tercih ederim. Çok aceleniz varsa fırından ekmek hamuru alarak ta pişileri yapabilirsiniz. Küçüklüğümden beri severek yediğim, çocuklarımın da çok sevdiği bu tarifin;

    Malzemeleri:

    5 su bardağı un
    1 paket hazır insant maya
    tuz
    ılık su
    kızartmak için sıvı yağ


Hamur malzemelerini ılık su ile yoğurup yumuşak bir hamur yapın. Üzerini örtüp 40 dakika mayalanması için bekletiyoruz.

    Mayalanan hamuru elimizle koparıp şekillendirerek kızgın yağda arkalı önlü kızartıyoruz. 

Kağıt peçete üzerine alıyoruz. Pişiler fazla yağını çektikten sonra servis tabağına alıyoruz.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler