Kırmızı pancarın faydalarından biraz bahsedecek olursak; vücuttaki kaşıntılı hastalıklara, kurdeşen, sedef, egzama gibi cilt hastalıklarına iyi gelir.
Pancar, fosfor, demir, magnezyum, potasyum, çinko ve kalsiyum deposudur.Yaprakları da vitamin ve mineral bakımından zengindir. Pancar suyu tansiyonu düzenler, sinirleri yatıştırır, Böbrek kumu dökmede faydalıdır.
Malzemeler:
1 kilo kırmızı pancar
1 yemek kaşığı yemeklik tuz
3-4 diş sarımsak
1/2 litre üzüm sirkesi
1 su bardağı su
Yapılışı: Pancarları yıkayıp düdüklü tencerede 10 dakika kadar pişiriyoruz. Pişen pancarları soyup doğruyoruz. Ayrı bir yerde sarımsakları ezip, sirke ve tuz ile karıştırıyoruz.Çok az su iavesi yapılabilir.( Sarımsağın keskinliğine göre)
Ilınmış olan pancarları sarımsaklı karışımla beraber kavanoza koyup ağzını kapatıp soğuyunca buzdolabına kaldırıyoruz.
Ertesi gün yenmeye hazır olacaktır.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler