1 Aralık 2014 Pazartesi

Pastacı Kreması

      Bir pasta yapmak istediğimizde pandispanyasını tutturabilmek bizi düşündürür. Ama pandispanya kadar pastanın kreması da o kadar önemlidir. Herkes en kolay yol olan krem şantiyi seçer ama asıl pastacı kreması yapılırsa pastanın lezzetine lezzet katmış olursunuz.

     Bir pastacı kreması tarifi vermek istiyorum. Siz istediğiniz şekilde kullanın.



Malzemeler:

3 su bardağı süt
2 çay bardağı tozşeker
1 çay bardağı un
1 yemek kaşığı mısır nişastası
2 adet yumurta sarısı
1 paket vanilya


Gelelim hazırlanışına:

Vanilya dışındaki bütün malzemeleri bir tencereye alın. Çırpma teliyle sürekli karıştırarak orta ateşte pişirin. Karışım kaynamaya başlayınca ocağın altını kapatın. Vanilyayı ekleyip karıştırın. Karışım ılınınca yapacağınız pastanın ara katlarında kullanın.

  


   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler