26 Aralık 2014 Cuma

Boşnak Böreği




Boşnak Böreği



   Ne zamandır denemek istediğim bir tarifti. Sonunda yaptım. Çokta beğenildi. Sizlerle de paylaşmak istedim.

Malzemeler:

500 gram un
tuz
su

İç Malzemesi:
300 gram kıyma
1 orta boy soğan
karabiber
tuz
kırmızı biber

Katlara sürmek için: Sıvı yağ

 Yapılışı:


Önce hamuru hazırlıyoruz. Orta sertlikte bir hamur yoğuruyoruz. Yoğurma işlemini biraz uzun tutuyoruz. Elastik bir hamur olacak. 30 dakika kadar dinlendiriyoruz.
Bu sırada iç malzeme için soğanı küçük küçük doğrayıp sıvı yağda pembeleştiriyoruz. Kıymayı ilave edip kavurmaya devam ediyoruz. Kavurma işi bitince tuzu ve baharatları ilave edip soğumaya bırakıyoruz
Hamurdan 15 adet ceviz büyüklüğünde bezeler açarak 3 adet 5'erli grup yapıyoruz. Her bir bezeyi tabak büyüklüğünde açıp üzerine sıvı yağ sürüyoruz. Üst üste 5 tane olacak şekilde koyuyoruz. En üsttekine yağ sürmüyoruz. Diğer 10 bezeyide 5'er 5'er aynı şekilde hazırlıyoruz.
Temiz bir sofrada yufkaları elimizle uzata uzata büyütüyoruz. Yapabildiğimiz kadar inceltiyoruz. Tepsiyi yağlıyoruz. Açtığımız ilk yufkayı alta seriyoruz. Üzerine kıymalı harçtan koyuyoruz. İkinci yufkayı da aynı şekilde büyüterek kıymalı harcın üzerine serip yine iç harcından koyuyoruz. Üçüncü yufkayı büyüterek en üste seriyoruz. Böreğin üzerine de sıvı yağ sürerek 190 derece fırında pişiriyoruz. Yaklaşık 25-30 dakika sürüyor.
Afiyet Olsun

Bu tarifim ayrıca  http://www.yemekustalari.com/bosnak-boregi.html    adresinde bulunmaktadır.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler